Jullie maken het verschil

02All most while That Char Kee students drawing picture

 

 

 

‘Maak een tekening van je leven hier’. Zomaar een tekenopdracht op de Thet Hsa Khee basisschool in Oost Birma, gesteund door de Birma Actie.

Tot voor kort geleden volgden er dan tekeningen van oorlog en vluchten. Maar nu kwamen er mooie, vrolijke, hoopvolle tekeningen. Van de juf voor de klas, van voetballende kinderen en van een goede oogst. Tekeningen die verandering laten zien, in het leven van tientallen Birmese kinderen. Door jou, als donateur van de Birma Actie!

Nieuwe generatie

Het is eigenlijk moeilijk in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik je daarvoor ben. En hoe belangrijk dit is. Deze kinderen, en hun ouders, ervaren voor het eerst wat vrede en vooruitgang werkelijk betekent. Reken maar dat deze jongeren (en hun ouders) nu gemotiveerd zijn. En reken maar dat deze nieuwe generatie zelf het verschil gaat maken. Voor langdurige vrede, onderwijs en een beter bestaan in Oost Birma. Dat is echt dankzij jou.

Blijvende steun

Dit lukt niet zomaar in een paar jaar, in een geïsoleerd, gevaarlijk gebied, waar onderwijs onmogelijk leek. Ondanks de tegenwerking van de Birmese overheid, wilden wij duurzame veranderingen, met goed onderwijs. En nu zijn we op een punt gekomen dat deze jongeren het verschil gaan maken. Juist jullie blijvende steun heeft deze verandering in gang gezet.

Brain Gain

Hoe gaan deze jongeren het verschil maken? Het onderwijs project werkt. Kinderen, tieners en jongeren gaan naar school en studeren. Dat blijven we steunen, met de donaties van de Birma Actie. Met het extra budget -door de geweldige opbrengst van €3760,-  van de Birma Actie 2014-  zijn we dit jaar gestart met een ‘brain gain’ in het project gebied. Daarmee voorkomen we een brain drain, want de kansen op werk, na studie, zijn nu eenmaal vele malen groter in Thailand. De oplossing: coole uitdagingen in het project gebied voor de studenten! Het doel: hoger opgeleiden in Oost Birma, die ontwikkeling (waar behoefte aan is in ons project gebied) in gang zetten. Zo blijven we steunen wat echt nodig is, want alleen dan werkt het.

Lees verder

Dit is een korte update, want de meeste mensen houden niet zo van lange verhalen. Maar er is nog veel meer te vertellen! We zijn nu een stichting, met een team. En de brain gain gaat over zonnepanelen. Hartstikke interessant. Meer weten? Lees dan het hele verhaal in het volgende blog, met een uitgebreide update van afgelopen jaar. Deze vind je ook op Facebook (als je vriend wordt, dan mis je geen update!)

Ik hoop dat jullie de Birma Actie ook dit jaar weer steunen, het is zo hard nodig!

Peace is not a dream, it’s you!

Kijk maar:

05120_817604

De wereld beter maken is niet ingewikkeld. Doe mee met de Birma Actie! Maak een donatie over naar bankrek. nr: NL74 INGB 0009451241 t.n.v. K. Kosters- Jong, o.v.v. Birma Actie. Jouw euro’s worden goed besteed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *