Toch nog… Birma Actie 2017!

“Waar blijft de Birma Actie 2017??  Het is al bijna Kerst!” De start is laat, dus we gaan voor een Extra Knallende Birma Actie 2017!! Doe jij mee?? Lees dan snel verder…

Waarom zo laat??

De Birma Actie gaat over kinderen in Birma. Kinderen die naar school gaan en een opleiding kunnen volgen. Over kinderen die kansen krijgen, kansen op een betere toekomst. Kansen die ze anders niet zouden krijgen. De Birma Actie gaat niet over ons, de vrijwilligers. Hoewel ik nooit persoonlijk word, wil ik nu toch delen dat de Birma Actie dit jaar zo laat is omdat het niet het makkelijkste jaar voor ons thuis was, op gezondheidsgebied. Daarom is de Birma Actie dit jaar zo laat. Want als de energie echt op is, dan gaat het niet meer…

Daar heeft de Birma Actie zelf overigens verder geen last van gehad, in Birma gaat het project gewoon door! Maar de Kerst actie wordt dit jaar een Oud en Nieuw Actie.

Extra Knallende Birma Actie 2017!

Want de kinderen hebben ons hard nodig. Kinderen helpen aan kansen, een èchte verandering in hun leven betekenen. Dàt doet de Birma Actie. Daarom… misschien laat, maar hopelijk extra ‘Oud en Nieuw’ knallend…. de Birma Actie 2017!

Voor de kinderen in Birma, zodat zij naar school kunnen blijven gaan. Liefst zelfs zo veel mogelijk kinderen, in héél oost Birma.

Een terugblik

Afgelopen zomer haalde studente Hser Law Wah haar diploma! Zij studeerde dankzij de Birma Actie in Thailand, in Mae La Camp, en gaat nu als leerkracht werken in het project gebied. Een stukje uit haar brief aan ons:

‘I would like to say thank you, to all of you, who helped to make it possible for me to study. I have nothing to give back, only my thank you. You helped me with everything that I need. I will go back to my village and teach children in the rural area. If I have the chance, I will continue to study after some years. Education is very important, it improves all peoples lives.’ Naw Hser Law Wah

Eigenzinnige verbeteringen

In het project gebied van de Birma Actie staan onze 2 dormitories, de basisschool die wij ondersteunen en vanuit daar ging o.a. Hser Law Wah naar Thailand om te studeren.

Maar het Birma Actie project blijft niet onopgemerkt. Wat aanspreekt zijn onze eigenzinnige, duurzame verbeteringen. Je hebt niets aan een schoolgebouw, als er vervolgens geen leerlingen komen.  Dormitories waren nodig, zodat leerlingen velig naar school kunnen. En die kwamen er. Net als doorstroming naar HBO opleidingen, desnoods in Thailand.

Nog veel méér jongeren

De regionale onderwijs organisatie KED wil onze werkwijze in een groter gebied toepassen, in zuidelijk oost Birma. Daar is de veiligheidssituatie nog altijd slecht, door militaire activiteit van he Birmese leger. KED runt daar zo’n middelbare school, waar veel uitval is en leerlingen dus niet het onderwijs én de kansen krijgen die zij nodig hebben. Waar dormitories hard nodig zijn. Daarnaast zijn zij bezig met hoger onderwijs, op het platteland van Birma. En zij werken met 10 basisscholen. Dat betekent nog méér jongeren die naar school kunnen en die echt een verandering in de regio kunnen gaan betekenen.

Verzelfstandigen

Tegelijkertijd zijn de scholen in het noordelijke project gebied aan het verzelfstandigen. De situatie wordt daar beter, waardoor zij meer mogelijkheden zien, voor eigen inkomstenwerving. De jongeren uit de dormitories kunnen makkelijker naar huis. De Birma Actie blijft samenwerken om dit proces duurzaam te verstevigen. Voor kwalitatief goed onderwijs en een blijvende verandering.

100%

Steunen wat ècht nodig is, daar staat de Birma Actie voor. Met vrijwilligers die 100% voor het project gaan. Wij gaan de samenwerking alleen aan met mensen die wij goed kennen, want we willen zeker weten dat het project geld 100% goed besteed wordt. Onze nieuwe partner van de KED, Saw Nay Kaw, is een oude bekende, die dezelfde passie en spirit heeft als onze huidige project leider Saw Mort.

Dus doe mee met de Extra Knallende Birma Actie 2017!!

Voor nog méér scholieren en studenten die in oost Birma echte kansen krijgen. Voor goed onderwijs in oost Birma!

Een warme groet,

Klaartje, Jacobien, Barber, Saw Mort, Saw Nay Kaw en Saw Htaw Nay Moo

Doe mee aan de Extra Knallende Birma Actie 2017,  maak je bijdrage over naar bankrekeningnr: NL74INGB0009451241 t.n.v. K. Kosters- Jong, onder vermelding van Birma Actie 2017

De Birma Actie 2017 loopt tot begin januari!

Stichting Human Rights Media heeft een ANBI status

RSIN nr: 855850164

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *