Birma Actie genie nodig!

Wie is er in voor een uitdaging?! Want we hebben een Birma Actie genie nodig!Maar eerst nog even een leuk nieuwtje van de Birma Actie. Onze field coordinator heeft, met de Birma Actie opbrengst van vorig jaar, een solar charger gekocht waardoor hij zijn mobiele telefoon heel handig in het zonnetje kan opladen! Want het project gebied is ‘off grid’. Maar de leerlingen maken -dankzij de Birma Actie- hun huiswerk’s avonds bij solar lampen, en de coordinator heeft nu ook nog een opgeladen telefoon. Dankzij jullie!

En dan nu de uitdaging!
Ons project gebied in oost Birma is helemaal ‘off grid’: er is geen electriciteit en ook geen internet/ telecom. Dat is heel onhandig op allerlei fronten. Ook voor de communicatie. Onze field coordinator (wonend bij de dormitories), kan onze project coordinator (in Thailand) nu bellen. Dat is een vooruitgang. Vooral in tijden van zware regenval. Zodat we in de toekomst niet weer máánden geen contact hebben. Super!

Drie uur lopen

Er is alleen nog één minpuntje, de field coordinator moet eerst 3 uur lopen naar een plek waar hij bereik heeft. Ja echt! DRIE UUR, en dat is one way.

Genie nodig

Wij willen dit erg graag oplossen, want het is voor het project belangrijk als er vaker contact kan zijn. Welke creatieve denker, of ICT genie, heeft een briljant, vooruitstrevend idee (òf briljante connecties) om de Birmese leerlingen te helpen aan een betere verbinding met de buitenwereld?!

Deel dit bericht gerust met al je creatief denkende vrienden, want peace is not a dream, it’s you!

Help de Birma Actie, voor onderwijs in Oost Birma!

Like en Share dit ook op Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published.