Tussenstand

Aan alle donateurs, dank jullie wel!!! De Birma Actie 2014 bruist van de energie, met ontzettend lieve donaties en initiatieven. Het enthousiast doorsturen van de flyer, zakelijke (kerstpakket) giften, verjaardagsfeest-donaties,lieve acties van kinderen, trouwe donateurs, nieuwe donateurs, het is echt overweldigend…

 En dat is de Birma Actie 2014 tussenstand ook, met maar liefst…  € 3210,- !!!!

 Tranen van geluk, omdat jullie donaties echt zo’n verschil maken. Voor kinderen in Oost Birma betekent dit van overleven in de jungle zonder onderwijs, naar een goede school met toekomst! Dit is alleen maar mogelijk dankzij jullie! Kansen op vrede in Birma, dat zijn jullie!

Ik ben zo blij jullie deze kansen willen geven. De dagelijkse realiteit van deze kinderen in Oost Birma was zo hard. Na maanden, soms jaren, op de vlucht, altijd maar op zoek naar veiligheid en voedsel. Hun ouders willen het wel anders, maar zien geen mogelijkheden. Ze zijn arm, hun gezin heeft honger. Want hoe moet je kansen creëren vanuit niets? Terwijl de Birmese overheid er alles aan doet om die kansen te ondermijnen?

Dan ben ik zo intens blij dat er mensen zijn zoals jullie, die hun geluk willen delen, door deze Birmese kinderen, en daarmee Birma, wèl kansen te bieden. De Birma Actie betekent verandering en verbetering, heel concreet, door jullie donaties en dankzij de tomeloze inzet van het Birmese team.

 Recht uit mijn hart: Dank jullie wel!!!!!!

 Nog meedoen?

Dat kan, natuurlijk! Dan kunnen we nog meer kinderen in Oost Birma helpen!

Ik maak de eindstand altijd direct na Kerstmis bekend. Dat is pas over 4 dagen! En lieve initiatieven die nog doorlopen, komen daar natuurlijk nog bij. Wil jij graag ook het leven van kinderen in Oost Birma verbeteren? Steun dan de Birma Actie, waarbij echt 100% (en geen cent minder) van jouw donatie bij het project komt. Doe mee, het kan nog!

Twijfel?

Wel, niet meedoen… twijfel… Er zijn natuurlijk veel goede doelen. De Birma Actie lijkt maar klein, maar het maakt een groot verschil. Malala (de jongste Nobel prijs vrede winnares) zegt het ook: ‘One child, one teacher, one book and one pen can change the world.’ Dat doet de Birma Actie; we geven kinderen in Oost Birma onderwijs. Vooruitstrevend en innovatief onderwijs. Zodat deze kinderen handvatten krijgen voor een vreedzame toekomst.

Project

Ik had ook beloofd om wat meer te vertellen over het project. En over dat varkentje! Dat maakt dit wel een lang mailtje, maar beloofd is beloofd. Ik vertelde al eerder over het schoolhoofd, die mij een mail schreef met resultaten èn om ons allemaal enorm te bedanken. Hij schreef ook dat de leerlingen een groentetuin hadden aangelegd, waarin zij nu zelf groenten verbouwden. Want, schreef hij in alle eerlijkheid, het onderwijs in het project staat naar grote tevredenheid, maar de leerlingen en docenten leefden afgelopen jaar best in armoede. Er was maar net genoeg eten. En nu was er ook nog een vervelend varkentje uit de buurt, dat telkens de groenten opat. Woedend werd iedereen er van. Een gammel hek bleek niet voldoende, voor het eveneens hongerige varkentje. De leerkrachten hadden al gewaakt bij de tuin. “Maar daar hebben we eigenlijk echt geen tijd voor”, verzuchtte het schoolhoofd. Ik vroeg in een email terug, of ze dat het varkentje niet konden vangen, om vervolgens een feestmaal te organiseren, voor het team en alle leerlingen. Het schoolhoofd vond dat een bijzonder slecht idee; dit varkentje was van iemand. Dat zou niet eerlijk zijn, hoewel zij best zin hadden in dat varkentje. Ik bedoel maar, 100% eerlijk! En één van de eerste dingen die de Birma Actie gaat doen in 2015, is het neerzetten van een stevig hek om die belangrijke groentetuin! Want met een knorrende maag kan je niet leren.

De wereld beter maken is niet ingewikkeld. Doe mee met de Birma Actie 2014!

  • Stuur de Birma Actie flyer (zie bijlage) naar je sociale en zakelijke netwerk
  • Maak een donatie over naar bankrek. nr: NL74 INGB 0009451241 t.n.v. K. Kosters- Jong, o.v.v. Birma Actie 2014. Jouw euro’s worden goed besteed!

Lieve groeten!

Klaartje

Word vriend van de Birma Actie, blijf op de hoogte via onze emails, like ons op Facebook en volg ons op Human Rights Media en op Twitter @humanrightmedia.

 Peace is not a dream, it’s you!

Burmese kids in school

Leave a Reply

Your email address will not be published.