Oost-Birma; géén internationale aandacht en hulp

Allereerst, iedereen die heeft gedoneerd, super super bedankt!!

Aanvallen door het leger, gebeurt dat nog steeds in Birma, met de huidige ontwikkelingen?? Ja, helaas wel. Daarom deze mail met foto’s van slechts 1 maand geleden. Ander gebied, zelfde situatie. Hier komt geen internationale media, dit is wat je nauwelijks ziet uit Birma. Maar zo gaat het nog steeds; een dorp wordt aangevallen, dorpelingen vluchten snel de jungle in, met wat ze kunnen dragen in de hoop dat ze terug kunnen keren. Vaak zijn hun huizen verbrand, en landmijnen geplaatst. En zo worden de minderheden in Birma hun toekomst ontzegt.

Maar niet als het aan ons ligt! Jammer voor de Birmese overheid, maar wij geven deze kinderen wél onderwijs. En een toekomst.

Want de kinderen en jongeren van ‘onze’ school waren ook zulke vluchtelingen, gevlucht in hun eigen land. Zij hebben een paar jaar geleden hun huizen moeten achterlaten, omdat hun dorpen werden aangevallen door het Birmese leger. Zij konden door landmijnen niet terug. Op hun vluchtplekken verspreidt in de jungle hebben ze met hun ouders een nieuw bestaan opgebouwd. Daar maakt ‘onze’ school, mét slaapgebouwen, onderdeel van uit.

De Birma Actie steunt kinderen in een gebied waar internationale organisaties niet komen.  Een kleine, effectieve actie die echt een verschil maakt.

Kachin IDP's        Kachin IDP's 2

 

 

 

 

burned-village

 

 

 

 

 

Deze foto’s zijn gemaakt door de Free Burma Rangers, op 17 november 2013

 

Doe nog mee met de Birma Actie 2013, want hun vrede ligt ook in onze handen. Peace is not a dream, it’s you!

Lieve groeten,

Klaartje

 

Je kan je bijdrage overmaken naar bankrekening nr: 9451241 t.n.v. K. Kosters- Jong, onder vermelding van Birma Actie 2013. Iedere euro helpt hier echt!

Je kan de Birma Actie ook volgen op Facebook, op de website van Human Rights Media en op Twitter @humanrightmedia. Mocht je méér of juist geen informatie willen ontvangen van de Birma Actie, stuur dan een mailtje naar klaartje@humanrightsmedia.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *