Birma Actie – Overweldigend!

Beste allemaal,

De Birma Actie 2013 is nog maar één week van start en de reacties zijn overweldigend!! Wat een warmte, voor kinderen in Oost-Birma. Ik ben er stil van. Iedereen die al gedoneerd heeft enorm enorm bedankt!!

‘Onze’ 35 leerlingen        

Het zou werkelijk fantastisch zijn als we komend jaar ‘onze’ 35 kinderen op school kunnen houden. De Birma Actie gaat voor duurzame resultaten, dus ‘leerlingen op school’ betekent dat zij goed onderwijs krijgen, met kwalitatief schoolmateriaal, een plek in een slaapgebouw hebben en schoolmaaltijden krijgen. En dat zij les krijgen van professionele, betaalde leerkrachten die gecommitteerd zijn aan de school. Zo hebben we inmiddels een stabiel project gecreëerd, dat jongeren echt een betere toekomst kan bieden!

Vernieuwend onderwijs met mensen- en kinderrechten
Daarbij staat de Birma Actie voor vernieuwend onderwijs, met lesmateriaal aangepast aan de leefwereld van de kinderen. Preventie van landmijn-incidenten maakt daar nu ook een onderdeel van uit, evenals bewustwording van (internationale) mensen- en kinderrechten. Dit draagt bij een beter zelfbewustzijn van kinderen die zijn opgegroeid in onderdrukking, in een hardhandige dictatuur.

Jazeker! 100% naar het project
Afgelopen jaar zijn er zoveel goede dingen gebeurd (de bouw van een slaapgebouw voor meisjes, onderwijs voor 35 kinderen, salaris voor 4 leerkrachten, schoolmaaltijden, aanschaf van schoolmateriaal). Ik zeg altijd dat 100% van de donaties in de Birma Actie naar het project gaat. Was dat ook zo in 2012 (en al jaren daarvoor)?? Jazeker! Met onze korte lijnen en vrijwillige inzet is iedere euro van jouw donatie besteed aan goed onderwijs in Oost-Birma!

Doe mee!

Doe mee en geef nog veel meer kinderen in Oost-Birma een betere toekomst, door onderwijs!

Je kan je bijdrage overmaken naar bankrekening nr: 9451241 t.n.v. K. Kosters- Jong, onder vermelding van Birma Actie 2013. Iedere euro helpt echt.

Je kan de Birma Actie ook volgen op Facebook, op de website van Human Rights Media en op Twitter @humanrightmedia.

“Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”

Lieve groeten,

Klaartje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *