Birma Actie 2013

Beste allemaal,

Er zijn zóveel goede doelen, omdat er zóveel mensen zijn die hulp hard nodig hebben. Mooi dat ook veel mensen zich voor hen inzetten. Voegt de kleine, bescheiden Birma Actie daar nog wel wat aan toe? Jazeker! De Birma Actie maakt heel concreet en direct een verschil in het leven van kinderen in oost Birma.

Wat doet de Birma Actie?

De Birma Actie richt zich op een gebied waar nauwelijks hulp naar toe gaat. En waar hulp nog steeds hard nodig is! Want ondanks mooie praatjes over een democratiseringsproces, is er op het platteland van Birma nog weinig veranderd. Gevechten, landmijnen, land onteigeningen, mensen kunnen hier amper een bestaan opbouwen. Kinderen groeien op in onveiligheid. En als het aan de overheid ligt, zonder onderwijs.

Maar niet als het aan ons ligt! Want educatie is onmisbaar voor een betere wereld, voor een beter leven en een betere toekomst.

Birma Actie 2013

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in Oost Birma, bij de school die de Birma Actie steunt. Mede door de Birma Actie 2012:

–          volgden 35 kinderen en tieners onderwijs

–          waren er iedere dag schoolmaaltijden

–          konden al deze jongeren overnachten in slaapgebouwen

–          kregen 4 docenten salaris en training

–          én… is er een slaapgebouw gemaakt speciaal voor meisjes. Zodat ook zij veilig naar school kunnen.

Dat is een mooi resultaat! (*applaudisseert voor alle donateurs!!*)

Hoe maakt de Birma Actie een verschil?

Omdat we werken met een doelgericht Birmees team, met jarenlange ervaring in vernieuwende onderwijs projecten. Door een goede samenwerking steunen we wat écht nodig is. Niet hulp die we hier vanachter ons bureau bedenken. Maar concrete vragen, die uitgebreid bediscussieerd worden. En die zo nodig aangepast worden, of veranderd. Zo werd het idee van slaapgebouwen bij de school afgelopen jaren een lokale hit. Want in een met landmijnen bezaaid gebied laat je je kind niet iedere dag naar school lopen. Dan zijn slaapgebouwen net zo zinvol als pennen en schriften om jongeren naar school te krijgen.

Waarom heeft de Birma Actie wél toegang tot dit gebied?

Omdat de gedreven Birmese groep het gebied goed kent en er persoonlijk voor zorgt dat alle donaties op de juiste plek komen; bij onderwijs voor kinderen in Oost Birma. Geen gedoe met toestemmingen die nooit afgegeven worden, niks afwachten. Dankzij een bijzonder en moedig Birmees team.

100% naar het project

De Birma Actie wil echt een verschil maken. Daarom gaat bij ons 100% van de donaties naar het project. Zodat iedere gedoneerde euro daadwerkelijk bijdraagt aan onderwijs voor jongeren in Oost Birma.

Doe mee en geef jongeren in oost Birma een betere toekomst, door onderwijs! Je kan je bijdrage overmaken naar bankrekening nr: 9451241 t.n.v. K. Kosters- Jong, onder vermelding van Birma Actie 2013. Iedere euro helpt echt.

Je kan de Birma Actie ook volgen op Facebook, op de website van Human Rights Media en op Twitter @humanrightmedia.

“Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”

Wil je geen informatie meer ontvangen over de Birma Actie? Stuur dan een mailtje naar klaartje@humanrighstmedia.eu

One thought on “Birma Actie 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *