Goed nieuws van de Birma Actie 2012

Goed nieuws van de Birma Actie 2012!

Onze Birmese project leider is een periode bij de school geweest, die wij met de Birma Actie ondersteunen. Gedurende 2012 zijn er door de actie (uit 2011) sanitaire voorzieningen gebouwd en een slaapzaal. Dat is nu een groot succes gebleken!

Waarom een succes?

Een slaapzaal is essentieel voor het succes van een school, in de jungle van Birma. Zonder slaapzaal stoppen veel jongeren met school, omdat ze niet iedere dag zelfstandig de weg naar school kunnen afleggen. Vooral in gevaarlijke gebieden! De Birma Actie richt zich nu juist op onderwijs voor Birmese gezinnen op de vlucht, in een gebied met oorlogsgeweld. Daar laat je je kind niet dagelijks kilometers naar school toe wandelen.

Voorbeeldfunctie!

Nu blijkt dat de school uit ons project door hun slaapzaal jongeren op school weet te houden. Overbodig om te vertellen hoe belangrijk dat is, voor jongeren die anders geen onderwijs kunnen volgen. Het loopt zelfs zo goed, dat de school met haar slaapzaal en toiletten een voorbeeldfunctie heeft gekregen voor andere lokale school-initiatieven in de omgeving. Wat een goed nieuws!

Gekke donorwereld 😉

De donorwereld houdt van concrete, herkenbare projecten. Een schoolgebouw, een klaslokaal, schoolmateriaal, medicatie, dat begrijpen we vanuit Nederland. Liefst met positieve, meetbare resultaten. De noodzaak van een slaapzaal, dat heeft wat meer uitleg nodig. Onze lokale projectleider vertelde mij dat andere lokale initiatieven hier op vast lopen. Ze krijgen moeilijk geld voor wat hun school écht nodig heeft.  Nu ‘onze’ school haar leerlingen op school houdt door de slaapzaal, wordt het ook door andere donors gezien als een echt succes!

Birma Actie is anders

Ik ben eigenlijk wel trots dat wij er met elkaar voor hebben gezorgd, dat ‘onze’ school  nu een voorbeeld is geworden. Door te ondersteunen wat écht nodig is, aan diegenen die dat het hardste nodig hebben! En door een andere koers te varen, als dat nodig is. De lokale Birmese project leider liet mij weten dat ‘onze’ school ondersteunt zal worden door een internationale donor. Dat is geweldig nieuws! Zo krijgen de school en haar leerlingen een succesvolle toekomst!

Birma Actie 2012

Tegelijkertijd is er een andere school, eveneens voor gevluchte Karen (Birmese minderheidsgroep), die onze hulp nu veel harder nodig heeft. Ook voor slaapzaal. Zo krijgen we met de donaties van de Birma Actie 2012, nóg meer Birmese/ Karen jongeren op school! We zijn nu in overleg over de financiën, het stappenplan, de doelstellingen voor komend jaar, de eventuele risico’s etc. Meer jongeren in de jungle van Birma naar school, dat is het succes van de Birma Actie 2012.

Dus nogmaals iedereen enorm bedankt!! Voor de donaties, en ook voor het geduld op informatie. Juist dit geduld maakt het project krachtig. Zoals altijd, ik hou jullie op de hoogte!

“Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”
Lieve groeten,

Klaartje

De Birma Actie is een onderdeel van mijn initiatief Human Rights Media. Blijf gemakkelijk up to date en schrijf je in op de nieuwsbrief. Dat kan door een mailtje te sturen naar klaartje@humanrightsmedia.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.