Birma Actie 2012 – Update 2

De Birma Actie 2012 is goed van start gegaan. Dat is fantastisch nieuws! Iedereen die al heeft bijgedragen, bedankt! Schoolmaterialen, spelactiviteiten zijn al mogelijk. Maar er is nog véél meer hulp nodig. Net als vorig jaar willen we structurele, duurzame hulp bieden. Bekijk hier de foto’s en zie zelf waarom hulp hard nodig is.

Vorig jaar konden we structurele hulp bieden, door het overweldigend aantal donaties. Er is afgelopen jaar een dormitory (slaapzaal) gebouwd, een toiletgebouw, een hok voor het vee. Zaken die de school langdurig ondersteunen. Daar gaan we dit jaar natuurlijk ook voor!

Dit jaar willen we medische voorzieningen, verbeteringen aan het school, kleding voor de kinderen. Langdurige, duurzame investeringen. Wil je weten waarom dat nodig is? Bekijk de foto’s en zie zelf waarom méér hulp nodig is. Wij kunnen helpen, dus doe mee, vóór 24 december 2012!

 Van jouw donatie gaat 100% naar deze Birmese kinderen! Geen strijkstok, alleen maar hulp!

Maak je bijdrage over naar giro rekening 9451241 ovv Birma Actie 2012 tnv K. Jong. Doe dat vóór 24 december, dan kan ik met Kerst laten weten hoe we de kinderen in Birma dit jaar weer samen hebben geholpen.

Je kan de Birma Actie 2012 volgen op mijn twitter: @humanrightmedia, op Linkedin en op mijn website www.humanrightsmedia.eu, dus mail/twitter/FB het door!

Lees alle informatie nog eens rustig door:

Het is bijna Kerst, tijd voor de Birma Actie!

De meesten van jullie doen al jaren mee aan deze actie, waarmee we kinderen in de jungle van Birma naar school laten gaan. Anderen  horen/lezen voor het eerst van deze actie. Maar we willen graag iedereen de kans geven om een kind in Birma te helpen!

Dit is alweer het 4e jaar dat wij kinderen in de jungle van Birma een fijne kerst én een geweldig schooljaar kunnen gaan bezorgen. Vorig jaar was de actie een overweldigend succes, dankzij alle donaties!

Even een opsomming, wat hebben we eigenlijk bereikt in 4 jaar:

 • We hebben bijgedragen aan het opbouwen van een school voor gevluchte kinderen in de jungle van Birma
 • Leerkrachten zijn opgeleid en krijgen een vergoeding.
 • Er is schoolmateriaal aangeschaft
 • Er zijn sport- en speelmaterialen aangeschaft
 • Het lesmateriaal wordt bijgewerkt
 • In 2010 ontvingen de kinderen 2 grote dozen vol speelgoed van Nederlandse kinderen

En alleen door de Birma Actie 2011:

 • Is er een ‘dormitory’, een slaapzaal, voor de leerlingen gebouwd
 • Zijn er toiletten gebouwd naast de school
 • Is er een hok gebouwd voor de dieren van de school (voor voedsel voorziening)
 • Is er lesmateriaal aangeschaft
 • Hebben leerkrachten een vergoeding gekregen
 • Ontvingen de kinderen prachtige tekeningen voor in school van Nederlandse kinderen

Waarom is hulp nodig?

Er gaat veel goed in Birma, dat zal niemand ontgaan zijn. Aung San Suu Kyi is niet alleen vrij gelaten, maar zit zelfs in het parlement. Mooi!

Toch is er op het platteland van Birma nog niet veel veranderd, dat is niet zo mooi. Dat hoor je alleen nauwelijks terug in de internationale media. Mensen leven in grote armoede en er wordt nog steeds gevochten. Daar zijn de burgers het slachtoffer van. Ze moeten hun huizen ontvluchten en leven dan in de jungle, met alleen de spullen die ze snel bij elkaar hebben gegrist, terwijl hun dorp werd aangevallen.

Wij helpen deze mensen, die leven in gebieden waar de internationale media en hulp organisaties niet komen. En vooral hun kinderen, die geen enkele kans hebben om naar school te gaan, zonder hulp van buitenaf. Zonder jullie hulp!

Waarom kunnen jullie deze kinderen wél helpen?

Wij werken met lokale Birmese vrienden. Zij reizen regelmatig naar deze vluchtelingen en kennen de gevaren van het gebied; de landmijnen, de dreiging van het leger. Zij doen dit omdat zij zich in willen zetten voor hun land. En de toekomst van Birma ligt bij de kinderen, waarvan nu een groot deel geen onderwijs krijgt. Dat laten wij toch niet gebeuren?!

Wat blijft er aan de strijkstok hangen?

Door de belangeloze inzet van onze Birmese vrienden, niets. Ze kennen de mores van de corruptie die in hele arme gebieden op de loer ligt. Zij trekken zich daar niets van aan. Zij brengen de spullen persoonlijk naar de school toe, te voet door de jungle. Ze zijn onafhankelijk en vastberaden. Uiteraard doen wij dit zelf ook belangeloos. Want deze actie helpt kansloze kinderen écht aan een betere toekomst. Jouw donatie gaat dus 100% naar deze Birmese kinderen. Welk goed doel kan dat nu zeggen? Wij wel!

Hoe kan ik helpen?

De kinderen in Birma hebben jouw hulp hard nodig, dus kom in actie, op twee manieren!

De eerste is echt heel eenvoudig. Je maakt gewoon een paar euro over, want zo geef je een kind in de jungle van Birma al een betere toekomst. Iedere euro helpt, want één euro zijn al 5 schriften. Zo simpel is het.

Maak je bijdrage over naar giro rekening 9451241 ovv Birma Actie 2012 tnv K. Jong. Doe dat vóór 24 december, dan kan ik met Kerst laten weten hoe we de kinderen in Birma dit jaar weer samen hebben geholpen.

De tweede manier om een kind in Birma naar school te laten gaan is al even eenvoudig; stuur dit door naar je (zakelijke) netwerk! Iedereen is altijd trots op zijn vele connecties, gebruik die nu voor een betere toekomst voor een kind. Want met deze actie verover je harten, ook zakelijk. Dus verspreid de Birma Actie 2012, via jouw twitter, Linkedin, Facebook, hyves of via de mail en tover met jouw connecties een lach op een gezicht van een kind!

Je kan de Birma Actie 2012 volgen op mijn twitter: @humanrightmedia, op Linkedin en op mijn website www.humanrightsmedia.eu, dus mail/twitter/FB het door!

Want.. iedereen verdient toch een kans om een kind in Birma te helpen?
Samen helpen we de kinderen in de jungle van Birma naar school.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *